Kontakta oss

Tel: + 86-20-81716752

Fax: + 86-20-86519325

Mob: +8613533180895

E-post:Cathy001@gdbahe.com

Lägg till: Byggnad 51, 1850 Chuangyi trädgård nr 200 East Fangcun Avenue, Liwan District, Guangzhou, Kina

Hem > Nyheter > Innehåll
Den böljande inredningen - Träliknande Aluminiumpaneler Dec 01, 2017

9.jpg

Många böljande träliknande aluminiumpaneler sätta in hela inredningen i ett stadscentrum i Shanghai, samla lokalsamhället och skapa en varm och uppriktig atmosfär.

Kallad underjordisk skog, är Wutopia Labs projekt utformat som den sista delen av Onepark Gubei Community Club, som redan har genomfört andra utrymmen som fitness, yoga, spa, pool, kaffe, lekplats.


10.jpg


Utvecklaren ville skapa ett mer som "socialiserat" utrymme där man fokuserade på hur man använder byggnader som ett verktyg för att aktivera samhällscentralernas mening under förutsättning att det finns en restriktiv intern öppenhet och att ytterligare främja kommunikationen av stadsdelar


1.JPG


Tvåvåningsbyggnaden, som täcker totalt 1 000 kvadratmeter stort utrymme, består av konferensrum, läsrum, barnbibliotek, galleri och audiovisuellt rum. Beläget i Onepark Gubei - ett avancerat bostadsområde och en bördig plats i Shanghai - besökare går in i byggnaden med en stor trätäckt trappa som också kan användas som ett offentligt utrymme för att välja och ta en snabb blick på böckerna.

7.jpg


Arkitekterna ville skapa idén om den fria läsning och konstscenen i hela det inre rummet. De fick i uppdrag att omorganisera projektet som redan hade börjat bygga. I det specifika genomförandet använder arkitekterna det mest rimliga och ekonomiska sättet att ingripa i designändringarna.

Utan att ändra den ursprungliga strukturen, zonering, normer och annan designbasis av fallet fullbordar hela rymdmiljön sin återfödda. På ingångsgolvet (övre våningen) ökar kurvaturens träkorns aluminiumpanel mjukt och faller, molnliknande ljuskronor som slingrar sig genom platsen, som om gården grön inbjuds till insidan och förädlas för att bilda ett skogsfritt utrymme. Gemenskapens invånare kan ta bort masken i det sociala livet och ha en avslappnad kommunikation här med en glädje av festivalen. 6.jpg

"Som människor behöver sjunka, använde arkitekterna ett stort område av svart för att svaga graden av aktivitet och vidare använda svart och ljus för att skapa ett mer privat, meditativt utrymme i såväl vingarna som på badrummet," tillade arkitekterna .

Arkitekterna ville skapa den mest mystiska stämningen av badrum inom hela samhället. Stadscentret nådde arkitektens vision om fri kommunikation och tänkande.

3.jpg


5.jpg